over 't CONTRAST
voor het contrast
't Contrast

KRONIEK VAN ('t) CONTRAST(EN) 

Herfst 2005

We kopen een dorpswoning in Russeignies, een deelgemeente van

Mont-de-L' Enclus. Russeignies ligt aan de voet van de Kluisberg en grenst aan Ronse. Tot 1963 behoort Russeignies, toen Rozenaken, bij Vlaanderen. 


Mont-de-L' Enclus maakt deel uit  'Pays De Collines' en vormt één geheel met de Vlaamse Ardennen. De poort tot Henegouwen en Wallonie Picarde. Prachtige vergezichten en pittoreske dorpen grenzen aan Oost- en West-Vlaanderen. Je vindt er pittige heuvels en glooiingen langs de uitgestrekte Scheldevallei van Doornik en de Vlaamse Ardennen. Wielrenners en wandelaars voelen in hun kuiten het contrast met het Vlaamse platte land. 


De woning was ooit een deel van een vierkantshoeve. Later werd het een café mét kruidenierszaak. De bijhorende stal, aanvankelijk gebruikt om de karren in onder te brengen, werd de feestzaal 'chez nous'. 

"We gaan dat huis een beetje opknappen om er op weekend te gaan", dachten we toen. Niets is wat het lijkt...zo begint het verhaal van verbouwen, afbreken en heropbouwen. Het combineren van 2de hands en nieuwe materialen levert een verrassend mooi resultaat.

In augustus 2015 komt er een einde aan het heen en weer pendelen tussen Wetteren en Russeignies. We hebben een nieuwe thuis. 


April 2016

't Contrast B&B, creatieve workshops, verkoop van keramiek en juwelen is

een feit.

De B&B draait goed en slorpt steeds meer tijd op. Het creatieve en het uitwerken van workshops raakt geleidelijk aan op de achtergrond.


Maart 2020

Door de coronacrisis en lockdown gaat 't Contrast dicht. Er is weer tijd voor eigen creativiteit. Coronacrisis met de daarbijhorende maatregelen, de lockdown en het overlijden van mijn zus liggen aan de basis van het ondersteboven keren van de activiteiten. 


September 2021

't Contrast ondersteboven legt de nadruk op artistieke en creatieve activiteiten zoals workshops en ateliers waarin ook jij je creativiteit verder kan ontwikkelen. 
Op jouw vraag ontwerp, verkoop of herstel ik juwelen, een schilderij, een beeldend werk in keramiek of in andere materialen,…

Je kan het atelier bezoeken op afspraak.